Het veranderen van grote elementen in je interieur levert een nieuwe impuls in je woning. Een nieuwe vloer doet wonderen voor de uitstraling in huis. Aan een gietvloer zal je jarenlang plezier beleven. Een gietvloer kan op vrijwel iedere ondergrond geplaatst kan worden, echter zijn er een paar zaken waarmee je rekening dient te houden.
Wanneer je besluit om een gietvloer te leggen in huis, kijk je ook naar de inrichting. Waar wil je de gietvloer leggen en welke interieurelementen kom je tegen? Werk je met verschillende vloersoorten, andere kleurstellingen per ruimte of zitten er bouwkundige elementen die je wellicht ooit wil verwijderen? En wil je plinten tegen de muur? Bij een gietvloer kan je ervoor kiezen plinten weg te laten! Plinten kunnen echter ook een functie vervullen, bijvoorbeeld voor het geleiden van kabels en het beschermen van muren bij het poetsen van de vloer.
Een gietvloer kan op vrijwel iedere ondergrond gelegd worden, mits deze hard en stevig is. Kleine oneffenheden kunnen verholpen worden met een egalisatielaag. Vloertegels worden voor het leggen van de gietvloer eerst opgeruwd, waarbij de vloer tevens een beetje geëgaliseerd wordt. Wanneer je ervoor kiest om een gietvloer op hout te plaatsen, is het raadzaam een extra egalisatielaag met kurk aan te brengen omdat de houten vloer altijd een beetje zal werken. Deze extra laag vangt bewegingen en contactgeluid op.
Er zijn een aantal uitzonderingen, waarop je een gietvloer niet altijd kunt aanbrengen. Dat zijn natuurlijke, flexibele materialen als kurk, linoleum of PVC. Hierop kan een gietvloer in de regel geen goede hechting krijgen. Bij twijfel kunnen we altijd eerst hechtingstest uitvoeren. Het is niet uitgesloten dat er geen gietvloer mogelijk is bij dit type ondergrond.
Afhankelijk van de ondergrond worden er een aantal lagen op elkaar aangebracht. De eerste laag is de primer, deze zorgt voor een goede hechting. Vervolgens de egalisatielaag, die is vrijwel enkel nodig bij een oneffen ondergrond zoals tegels, ruwe beton etc. om het strakst mogelijke resultaat te krijgen. De derde laag is de PU gietlaag op kleur. Deze laag zorgt voor de uiteindelijke uitstraling van je nieuwe woning. Tot slot werken we de vloer af met een topcoating, een soort vernislaag die je vloer jarenlang beschermt. Deze coatinglaag kan na jaren van intensief gebruik herplaatst worden om de gietvoer weer als nieuw te laten uitzien.
Een gietvloer wordt opgebouwd uit een vier of vijf lagen. Elke laag heeft een droogtijd van 12 uur nodig. We zullen dus vier of vijf opeenvolgende werkdagen bij u bezig zijn met het plaatsen van de gietvloer. Na de plaatsing kan u best de gietvloer nog 2 dagen onbelast laten. De volledige uitharding is er na 7 dagen. Tijdens onze werken kan er niet over de vloer gelopen worden of kunnen geen andere werken gepland worden.